Lovende recensies ‘Op klompen troch/door de dessa’

9789045028842-op-klompen-door-de-dessa-l-LQ-f

Lovende recencies voor Feteranen. Eerst van de media, nu ook van het publiek. Hoe zit dat met het boek ‘Op klompen troch/door de dessa’ dat Feteranen-schrijver Bouke Oldenhof mede geïnspireerd heeft? Ook prachtige kritieken. Ook als Nederlandse editie wordt het boek alleen met goud behangen. Het Parool geeft vier sterren; de Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden hebben er zelfs het maximum van vijf sterren voor over.

NRC Handelsblad: ‘Geeft op persoonlijke wijze stem aan diep verzwegen, pijnlijke oorlogsherinneringen.’
De VPRO-Gids: ‘Sociale geschiedenis op zijn allerbest.’
Nederlands Dagblad: ‘Ongehoorde, mooie verhalen.’

En wat staat er over het boek op de posters die in de Nederlandse boekenwinkel Libris hangen? Dat, wat zeker ook geldt voor het theaterstuk Feteranen: ‘Bijna elke Nederlander kent wel iemand die in Nederlands Indië is geweest en er nooit over heeft willen of kunnen spreken. Door deze aangrijpende verhalen komt alles weer boven tot in tranen toe.’

‘Op klompen’ voor de VPRO-televisie
On zondagmorgen 19 april schuift schrijver Hylke Speerstra aan in het televisieprogramma VPRO Boeken met Wim Brands (NPO 1, 11.20 uur). Het gesprek gaat over de verhalen over Indiëgangers in ‘Op klompen door de dessa’, wordt live opgenomen en duurt ongeveer een kwartier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *