Ontwakend Landschap


  • Foto’s: Jeroen Bootsma
Magische expeditie van zonsopgang tot zonsondergang
op de mooiste plekken van ons landschap

Ontwakend Landschap neemt je mee op een expeditie waarbij cultuur en natuur samensmelten. De expeditie begint in de avond, laat je slapen onder de sterren en maakt je wakker bij een sfeervolle zonsopgang. Ontwakend Landschap biedt een beleving die je raakt, uitnodigt tot bezinning en die je nog lang bij blijft.


Video: Hatogkrøller

Het programma

De expeditie begint met een driegangendiner van streekproducten samengesteld in samenwerking met de foodkenners van het Slow Food Youth Network Fryslân (lees hier meer over SFYN Fryslân). Vervolgens bezoek je een voorstelling. Na de voorstelling brengt een gids je naar een bijzondere locatie in het landschap waar je de nacht doorbrengt met alleen de zachte geluiden van de natuur en een uitzicht waar je even stil van wordt: de sterrenhemel. Bij het krieken van de dag wekken we je met klanken van de natuur, een gedicht en muziek of een lied. Na het ontwaken ga je samen met de andere expeditieleden op ontdekkingstocht in het natuurgebied en vervolgens verwennen we je met een uitgebreid ontbijt met lokale heerlijkheden.

Het arrangement Ontwakend Landschap bestaat uit het volgende:
  • driegangen streekdiner Proef Het Landschap
  • voorstelling
  • overnachting op magische plek in het landschap (inclusief tentje en stevig luchtbed)
  • bijzondere ontwaking met gedicht en muziek bij zonsopkomst
  • ontdekkingstocht bij zonsopkomst onder begeleiding van een gids
  • uitgebreid ontbijt met lokale producten, samengesteld door Slow Food Youth Network Fryslân

Ontwakend Landschap is onderdeel van Leeuwarden-Fryslân 2018 en is één van de projecten uit het burgerinitiatief Kening fan ‘e Greide.

Ontwakend Landschap 2018

Producent: David Lelieveld
Artistiek-inhoudelijke leiding: Marcia de Graaff
Zakelijke leiding: Margret Havinga
Productie: Anne Willem Penninga en Marcia de Graaff
Publiciteit: Fredau Buwalda en Bernou Ozinga
Visuele identiteit / Beeldmerk: BWH Ontwerpers
Vormgeving PR materiaal: Anna Witteveen
Artiesten: Per locatie werken we samen met verschillende dichters, muzikanten en gidsen
Coördinatie catering: Marinthe de Hek namens Slow Food Youth Network
Bouw Landart: Rudy Lobisch

Noordpeil (Els van der Laan) was in 2010 de initiator van dit jaarlijks terugkerende bijzondere moment in de vroege ochtend. Samen met Nij Sicht (Klaas Sietse Spoelstra), Noordtij (Jaap Jepma) en BWH ontwerpers (Douwe Huitema) is Ontwakend Landschap ontstaan. Deze beleving is hierna ieder jaar door een andere natuur- of landschapsorganisatie georganiseerd. Burgerinitiatief Kening fan ‘e Greide kreeg in 2016 het ‘stokje’ overgedragen en vroeg Stichting Pier21 hier een publieke beleving van te maken, een samensmelting van natuur en cultuur. Een totaal beleving met diner, voorstelling, overnachting, ochtendwandeling en ontbijt. In deze vorm maakt het ook onderdeel uit van het Celebrating Diversity programma van Leeuwarden-Fryslân Culturele hoofdstad van Europa.

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief