Ontwakend Landschap

Natuurexpeditie van zonsondergang tot zonsopgang

Nederland heeft prachtige natuurgebieden waar maar weinig mensen komen. Ontwakend Landschap neemt je mee naar deze gebieden voor een unieke buitenbeleving waarbij cultuur en natuur samensmelten. De expeditie begint in de avond, laat je slapen onder de sterren en maakt je wakker bij een sfeervolle zonsopgang. Ontwakend Landschap biedt een beleving die je raakt, uitnodigt tot bezinning en die je nog lang bij blijft.

Het programma

De expeditie begint om 17:45 uur met een driegangendiner van streekproducten samengesteld door de foodkenners van het Slow Food Youth Network Fryslân (lees hier meer over SFYN Fryslân). Vervolgens bezoek je de theatervoorstelling Koning van het Grasland. Na de voorstelling brengt een gids je naar een bijzondere locatie in het landschap waar je de nacht doorbrengt met alleen de zachte geluiden van de natuur en een uitzicht waar je even stil van wordt: de sterrenhemel. Bij het krieken van de dag wekken we je met klanken van de natuur, een gedicht en muziek. Na het ontwaken ga je samen met de andere expeditieleden op ontdekkingstocht in het natuurgebied en vervolgens verwennen we je met een uitgebreid ontbijt met lokale heerlijkheden.

Het arrangement Ontwakend Landschap bestaat uit het volgende:
 • driegangen streekdiner Proef Het Landschap, samengesteld door Slow Food Youth Network Fryslân
 • theatervoorstelling Koning van het Grasland
 • overnachting in het natuurgebied onder de sterrenhemel (inclusief luchtbedden met lakens, een slaapzak en een kussen. Er staat ook een tentje voor je klaar.)
 • bijzondere ontwaking met gedicht en muziek bij zonsopkomst
 • ontdekkingstocht bij zonsopkomst onder begeleiding van een gids
 • uitgebreid ontbijt met lokale producten, samengesteld door Slow Food Youth Network Fryslân

De totaalprijs voor dit exclusieve arrangement is 119,50 per persoon.

Data + reserveren

Er zijn dit jaar twee edities van Ontwakend Landschap. Per editie is er beperkt plaats, omdat we zorgvuldig met de natuurgebieden willen omgaan. We hebben de volgende data nog beschikbaar:

 • zaterdag 17 juni in Workum, natuurgebied Warkumerwaard
 • zaterdag 8 juli in Haskerdijken, natuurgebied De Lytse Deelen

Reserveer nu een kaart voor dit unieke arrangement door een mail te sturen naar: info@pier21.nl. Betaling van het hele arrangement kan ter plaatse via PIN.

Wil je een Ontwakend Landschap voor een groep reserveren neem dan even contact op met David Lelieveld via david@pier21.nl of bel 06-23892392.

Ben jij klaar voor deze buitenbelevenis?

Deze buitenbelevenis is voor mensen die ook écht willen genieten van een bijzondere dag- en nachtbelevenis midden in een natuurgebied waar je normaal niet mag slapen. We adviseren je om warme outdoor-kleren en stevige schoenen mee te nemen. Heb je praktische vragen over het arrangement neem dan contact op met Joran de Boer via joran@pier21.nl of bel 06-23892392.

Ontwakend Landschap is onderdeel van Celebrating Diversity, een programmalijn van Leeuwarden-Fryslân 2018 en is één van de projecten uit het burgerinitiatief Kening fan ‘e Greide.

 

 


 •  


 • Win 2 kaarten!

  Op onze Facebookpagina hebben wij een actie waarin je moet aangeven met wie jij een nachtje onder de sterrenhemel zou willen slapen en waarom juist met die persoon. De persoon met het meest originele antwoord (in tekst en/of afbeelding) wint een arrangement Ontwakend Landschap voor 2 personen op 8 juli in Haskerdijken t.w.v. € 230,-. Op vrijdag 23 juni kiezen we een winnaar.

  Klik hier om direct naar het bericht te gaan!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief