Ontwakend Landschap

Magische expeditie van zonsopgang tot zonsondergang
op de mooiste plekken van ons landschap

Ontwakend Landschap neemt je mee op een expeditie waarbij cultuur en natuur samensmelten.
De expeditie begint in de avond, laat je slapen onder de sterren en maakt je wakker bij een sfeervolle zonsopgang. Ontwakend Landschap biedt een beleving die je raakt, uitnodigt tot bezinning en die je nog lang bij blijft.

Belangstelling voor Ontwakend Landschap? De komende maanden kun je mee op expeditie op de volgende dagen:

Image

DatumLocatieKaarten reserveren via
25 mei 2018Fête de la Nature
Nationaal Park - Wartenster
U kunt zich hiervoor aanmelden via het formulier op https://www.np-aldefeanen.nl/opening-vier-de-alde-feanen-2018
Na aanmelding ontvangt u een bevestiging, na ontvangst van betaling ontvangt u alle praktische informatie over onze expeditie.

Prijs: € 116 (incl. BTW), waarvan € 10 (BTW vrij) een bijdrage is aan Stichting NatuurCollege (opgericht door Prinses Irene).
8 juni 2018Oranjewoud FestivalU kunt het arrangement Ontwakend Landschap in combinatie met het Oranjewoud Festival reserveren via www.oranjewoudfestival.nl
10 juni 2018Besloten groepHet betreft een expeditie op maat voor een besloten groep en hiervoor is aanmelden niet mogelijk.
29 juni 2018Potatoes Go Wild
‘Altyd Seumer’
Op korte termijn kunt u het arrangement Ontwakend Landschap in combinatie met Altyd Seumer reserveren is binnenkort mogelijk via www.vanplan.nl.
11 juli 2018Conference of the BirdsOp korte termijn kunt u het arrangement Ontwakend Landschap in combinatie met Conference of the Birds reserveren is binnenkort mogelijk www.vanplan.nl.
28 juli 2018Opera SpangaWilt u de voorstelling Aida combineren met Ontwakend Landschap, stuur dan een e-mail naar info@pier21.nl. Vermeld uw naw-gegevens en het aantal personen. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail. Zodra wij uw betaling binnen hebben, is uw reservering definitief.

Prijs: € 106 (incl. BTW).

Het programma

De expeditie begint met een driegangendiner van streekproducten samengesteld in samenwerking met de foodkenners van het Slow Food Youth Network Fryslân. Vervolgens bezoek je een voorstelling. Na de voorstelling brengt een gids je naar een bijzondere locatie in het landschap waar je de nacht doorbrengt met alleen de zachte geluiden van de natuur en een uitzicht waar je even stil van wordt: de sterrenhemel. Bij het krieken van de dag wekken we je met klanken van de natuur, een gedicht en muziek of een lied. Na het ontwaken ga je samen met de andere expeditieleden op ontdekkingstocht in het natuurgebied en vervolgens verwennen we je met een uitgebreid ontbijt met lokale heerlijkheden.

HET ARRANGEMENT ONTWAKEND LANDSCHAP BESTAAT UIT HET VOLGENDE:

• driegangen streekdiner Proef Het Landschap
• voorstelling
• overnachting op magische plek in het landschap (inclusief tentje en stevig luchtbed)
• bijzondere ontwaking met gedicht en muziek bij zonsopkomst
• ontdekkingstocht bij zonsopkomst onder begeleiding van een gids
• uitgebreid ontbijt met lokale producten, samengesteld door Slow Food Youth Network Fryslân

Ontwakend Landschap is onderdeel van Leeuwarden-Fryslân 2018 en is één van de projecten uit het burgerinitiatief Kening fan ‘e Greide.


Video: Hatogkrøller

Er zijn mogelijkheden om Ontwakend Landschap te boeken als bedrijfs- of groepsarrangement. Neem hiervoor contact op met David Lelieveld, via telefoonnummer (06) 238 923 92.

Wij werken samen met SFYN

SFYN – Slow Food Youth Network Fryslân verbindt sinds 2014 consumenten, koks, boeren, studenten en vele andere ondernemers in het verkorten van onze voedselketen. We werken samen met bestaande projecten of starten gezamenlijk nieuwe initiatieven om aandacht te vragen voor de voedselvraagstukken van deze tijd, en het landschap om ons heen.

In Ontwakend Landschap verzorgen we op individuele locaties een cateringprogramma op maat, in samenwerking met cateraars die zo lokaal mogelijk werken. De menu’s vertellen een verhaal dat klopt met dat van Ontwakend Landschap: aandacht en beleving van ons Friese landschap centraal. Hoe dat eruit ziet, hangt direct samen met onze keuzes als consument. Wie stilstaat bij thema’s als diversiteit en omgeving, kan niet om een bewust voedselbeleid heen.

ONTWAKEND LANDSCHAP 2018

Producent: David Lelieveld
Artistieke leiding: Marcia de Graaff
Zakelijke leiding: Margret Havinga
Productie: Anne Willem Penninga en Marcia de Graaff
Visuele identiteit / Beeldmerk: BWH Ontwerpers
Vormgeving PR materiaal: Anna Witteveen
Artiesten: Per locatie werken we samen met verschillende dichters, muzikanten en gidsen
Coördinatie catering: Marinthe de Hek namens Slow Food Youth Network
Bouw Landart: Rudy Lobisch.

Noordpeil (Els van der Laan) was in 2010 de initiator van dit jaarlijks terugkerende bijzondere moment in de vroege ochtend. Samen met Nij Sicht (Klaas Sietse Spoelstra), Noordtij (Jaap Jepma) en BWH ontwerpers (Douwe Huitema) is Ontwakend Landschap ontstaan. Deze beleving is hierna ieder jaar door een andere natuur- of landschapsorganisatie georganiseerd. Burgerinitiatief Kening fan ‘e Greide kreeg in 2016 het ‘stokje’ overgedragen en vroeg Stichting Pier21 hier een publieke beleving van te maken, een samensmelting van natuur en cultuur. Een totaal beleving met diner, voorstelling, overnachting, ochtendwandeling en ontbijt. In deze vorm maakt het ook onderdeel uit van het Celebrating Diversity programma van Leeuwarden-Fryslân Culturele hoofdstad van Europa.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief