Ontwakend Landschap – uitverkocht!


  • Foto’s: Jeroen Bootsma
Natuurexpeditie van zonsondergang tot zonsopgang

Nederland heeft prachtige natuurgebieden waar maar weinig mensen komen. Ontwakend Landschap neemt je mee naar deze gebieden voor een unieke buitenbeleving waarbij cultuur en natuur samensmelten. De expeditie begint in de avond, laat je slapen onder de sterren en maakt je wakker bij een sfeervolle zonsopgang. Ontwakend Landschap biedt een beleving die je raakt, uitnodigt tot bezinning en die je nog lang bij blijft.


Video: Hatogkrøller

Het programma

De expeditie begint om 17:45 uur met een driegangendiner van streekproducten samengesteld door de foodkenners van het Slow Food Youth Network Fryslân (lees hier meer over SFYN Fryslân). Vervolgens bezoek je de theatervoorstelling Koning van het Grasland. Na de voorstelling brengt een gids je naar een bijzondere locatie in het landschap waar je de nacht doorbrengt met alleen de zachte geluiden van de natuur en een uitzicht waar je even stil van wordt: de sterrenhemel. Bij het krieken van de dag wekken we je met klanken van de natuur, een gedicht en muziek. Na het ontwaken ga je samen met de andere expeditieleden op ontdekkingstocht in het natuurgebied en vervolgens verwennen we je met een uitgebreid ontbijt met lokale heerlijkheden.

Het arrangement Ontwakend Landschap bestaat uit het volgende:
  • driegangen streekdiner Proef Het Landschap, samengesteld door Slow Food Youth Network Fryslân
  • theatervoorstelling Koning van het Grasland
  • overnachting in het natuurgebied onder de sterrenhemel (inclusief luchtbedden met lakens, een slaapzak en een kussen. Er staat ook een tentje voor je klaar.)
  • bijzondere ontwaking met gedicht en muziek bij zonsopkomst
  • ontdekkingstocht bij zonsopkomst onder begeleiding van een gids
  • uitgebreid ontbijt met lokale producten, samengesteld door Slow Food Youth Network Fryslân

De totaalprijs voor dit exclusieve arrangement is 119,50 per persoon.

Data

Er zijn dit jaar twee edities van Ontwakend Landschap. Beide edities zijn op dit moment uitverkocht!

  • zaterdag 17 juni in Workum, natuurgebied Warkumerwaard
  • zaterdag 8 juli in Haskerdijken, natuurgebied De Lytse Deelen
Ben jij klaar voor deze buitenbelevenis?

Deze buitenbelevenis is voor mensen die ook écht willen genieten van een bijzondere dag- en nachtbelevenis midden in een natuurgebied waar je normaal niet mag slapen. We adviseren je om warme outdoor-kleren en stevige schoenen mee te nemen. Heb je praktische vragen over het arrangement neem dan contact op met Joran de Boer via joran@pier21.nl of bel 06-23892392.

Ontwakend Landschap is onderdeel van Celebrating Diversity, een programmalijn van Leeuwarden-Fryslân 2018 en is één van de projecten uit het burgerinitiatief Kening fan ‘e Greide.

Ontwakend Landschap 2017

Producent: David Lelieveld
Artistiek-inhoudelijke leiding: Marcia de Graaff
Artistieke ondersteuning: Jeroen van den Berg en Sytze Pruiksma
Zakelijke leiding: Margret Havinga
Productie: Joran de Boer, Marcia de Graaff, Anne Willem Penninga
Publiciteit: Ingrid van der Geest, Jacqueline IJzerman, Fredau Buwalda en Bernou Ozinga
Visuele identiteit / Beeldmerk: BWH Ontwerpers
Vormgeving PR materiaal: Anna Witteveen
Artiesten: Per locatie werken we samen met verschillende dichters, muzikanten en gidsen
Coördinatie catering: Marinthe de Hek namens Slow Food Youth Network, in samenwerking met lokale cateraars
Bouw Landart: Rudy Lobisch

Noordpeil (Els van der Laan) was in 2010 de initiator van dit jaarlijks terugkerende bijzondere moment in de vroege ochtend. Samen met Nij Sicht (Klaas Sietse Spoelstra), Noordtij (Jaap Jepma) en BWH ontwerpers (Douwe Huitema) is Ontwakend Landschap ontstaan. Deze beleving is hierna ieder jaar door een andere natuur- of landschapsorganisatie georganiseerd. Burgerinitiatief Kening fan ‘e Greide kreeg in 2016 het ‘stokje’ overgedragen en vroeg Stichting Pier21 hier een publieke beleving van te maken, een samensmelting van natuur en cultuur. Een totaal beleving met diner, voorstelling, overnachting, ochtendwandeling en ontbijt. In deze vorm maakt het ook onderdeel uit van het Celebrating Diversity programma van Leeuwarden-Fryslân Culturele hoofdstad van Europa.

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief