Kaarten
Theaterseizoen 2023 - Pier21
David Lelieveld, Theun Plantinga en Maaike Beckers tijdens het diepte interview op de jubileumavond.

Kanoet in Mauritanië
Na het grote succes van Kanoet in Nederland en Duitsland vliegt de voorstelling verder langs de route van het vogeltje.

Kanoet is een educatieve voorstelling over de wondere wereld van vogels. De vogel die centraal staat in dit stuk trekt ieder jaar van Scandinavië naar Mauritanië. Daarom gaat de voorstelling daar nu ook, in het Arabisch, spelen. Kijk hier voor meer informatie over de Nederlandse versie van de voorstelling.

BOER BEN IK
WAT SOESTO maar nu in het Nederlands.

Na 80 succesvolle voorstellingen met meer dan 17.000 bezoekers op bijna 50 locaties in Fryslân, gaat WAT SOESTO! in het voorjaar van 2023 verder als BOER BEN IK!

BOER BEN IK! is een uniek toneelstuk door een geboren boer, die tegelijk acteur en toneelschrijver is. BOER BEN IK! gaat over een boerenzoon die het aandurft om een paar stappen terug te doen en het heden en verleden van het familiebedrijf eens opnieuw te bekijken. Dit zorgt voor herkenbare, pijnlijke, mooie en verhelderende momenten. Kijk hier voor meer informatie.

Un dia nobo – Wan nyun dey – In nije dei
Een magische voorstelling met muziek, dans en zang in het Sranantongo, Papiaments en het Frysk over de doorwerking van het slavernijverleden in Fryslân.

In 2023 is het 150 jaar geleden dat Nederland de slavernij in de eerdere koloniën afschafte. Om die reden maakt Pier21, in coproductie met Untold, Volksoperahuis en De Harmonie, de muzikale voorstelling Un dia nobo – Wan nyun dey – In nije dei. Op 16 juni gaat deze voorstelling in première in de tuin van het Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden, maar hij is vanaf 6 juni al te bekijken! Kijk hier voor meer informatie.

Benno
In de jeugdopera Benno worden kinderen meegenomen in de wondere wereld van de bodemdieren, waar rust, plezier en troost te vinden zijn.

In deze muziektheatervoorstelling leren kinderen over het nut en het mooie van alles wat er onder de stoeptegel leeft. Benno gaat spelen op scholen in Noord- en Oost-Nederland. Kijk hier voor meer informatie.

De Emigrant (opnieuw verteld)
De eerste voorstelling van Pier21 over een Fryske emigrant, die 50 jaar geleden de oceaan overstak naar Canada, opnieuw verteld.

De Emigrant komt na 10 jaar terug! De voorstelling verteld het verhaal van Sybolt de Haas, een Fryske emigrant die 50 jaar geleden in allerijl de oceaan overstak naar Canada. Hij had het als emigrant niet makkelijk. Maar hij is er in geslaagd om een groot en goed lopend boerenbedrijf op te bouwen.

Ter ere van het 10-jarig bestaan van Pier21 wordt De Emigrant opnieuw verteld, naar het originele verhaal van Romke Toering, nu geregisseerd door Jos Thie. Met Freark Smink en Theo Smedes. Kijk hier voor meer informatie.

Verhalenavond

Op 17 november 2023 is het weer tijd voor Verhalenavond. Op verschillende locaties in de hele provincie kan er geluisterd worden naar bijzondere verhalen, want iedereen heeft een verhaal!

Kijk voor meer informatie op Verhalenavond.nl.

Blijf op de hoogte
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.