Kaarten
Na de première in Mauritanië vliegt Kanoet nu naar Tunesië

De succesvolle kindervoorstelling Kanoet vliegt op uitnodiging van het het Carthage International Theatre Festival naar Tunis in Tunesië! Na voorstellingen in het Frysk, Nederlands, Duits, Arabisch en met een Deense versie in de maak, spreidt Kanoet zijn vleugels en vliegt binnen Afrika van Mauritanië naar Tunesië. Deze unieke, van origine Fryske, kindervoorstelling over waddenvogels wordt komend weekend wederom in het Arabisch uitgevoerd.

Op 5 mei speelt de Arabische versie van Kanoet op het Carthage International Theatre Festival in Tunis in Tunesië. Ook hier zal de rol van Sidi, net als in Mauritanië, gespeeld worden door Cheikhani Mohammed. In de voorstelling bereidt Sidi een presentatie van zijn vader voor over waddenvogels. Hij heeft alle opgezette vogels en spullen van het wad alvast klaargezet, maar zijn vader komt maar niet opdagen. Sidi staat er alleen voor. Hij probeert – met hulp van de ruim 100 aanwezige kinderen – het verhaal van zijn vader zo goed mogelijk na te vertellen.

De eerste versie van Kanoet werd al in het theaterseizoen van 2018 ontwikkeld door Pier21 samen met Garage TDI. Pier21 speelde de jeugdvoorstelling in het Frysk en in het Nederlands in Noord-Nederland. Het is een voorstelling over de Waddenzee, de wadvogels en het belang van de bescherming van dit kwetsbare gebied dat in samenwerking met het waddenonderzoeksteam van Theunis Piersma aan de Rijksuniversiteit en NIOZ Texel (nu BirdEyes in Leeuwarden) werd ontwikkeld.

Blijf op de hoogte
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.