Kaarten
2022
Wat 'n Wad

Maak kennis met de wondere wereld van onderwater, van het wad.

Een educatievoorstelling met onderwerpen als de plastic soup, de vismigratie, de bijzonder reis van de paling, klimaatverandering en de kleine vijf.

Lotte en Sven komen in de klas om een reclamecampagne te testen. De klas is vandaag hun testpanel voor affiches en leuzen waardoor kinderen hun ouders zouden moeten overhalen om in het Waddengebied op vakantie te gaan. Sven is een groot liefhebber en kenner van het Wad. Het is Lotte haar laatste werkdag, ze wil niet langer meewerken aan de vervuilende wereld van het toerisme.

Alles lijkt volgens het gladde protocol van het reclamebureau te verlopen. Tot Lotte haar weerzin tegen de vernietiging van de wereld door de volwassenen niet meer voor zich kan houden. En Sven zijn geheim moet prijsgeven. Hij is in de ban van de raadselachtige aal en droomt van een reis naar die wonderbaarlijke zee waar geen mens ooit palingen heeft zien paaien: de Sargossazee.

 

Als Lotte en Sven samen in hun verbeelding de reis van de palingen naar de Sargossazee ondernemen, hebben ze niet alleen geleerd over hoe ingenieus en kwetsbaar het leven op aarde is, maar ook een onverwachte kant van zichzelf leren kennen.

Wat ’n Wad wordt geproduceerd in samenwerking met onze Duitse partner Landesbühne Niedersachsen Nord. Pier21 ontwikkelt de voorstelling en produceert de voorstellingen in Fryslân terwijl Landesbühne Niedersachsen Nord de voorstellingen in Duitsland voor zijn rekening neemt. De Duitse variant, Wat Schönn vind je hier.

Credits

Acteurs:
Theo Smedes en Brecht WassenaarSchrijver:
Bouke Oldenhof
Regie:
Frank Fuhrmann
Met dank aan:
Kees Terwischa van Scheltinga

Recensies

Wat 'n Wad is mede mogelijk gemaakt door
Blijf op de hoogte
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.