Kaarten
BOER BEN IK! Toneel op biodynamische boerderij
Beeld: Jan Bensliman

BOER BEN IK! is een toneelstuk gespeeld door een geboren boer, die tegelijk acteur en toneelschrijver is. Het stuk gaat over een boerenzoon die het aandurft om een paar stappen terug te doen en het heden en verleden van het familiebedrijf eens opnieuw te bekijken. Dit zorgt voor herkenbare, pijnlijke, mooie en verhelderende momenten. Het stuk wordt opgevoerd in Driehuizen, op biodynamische boerderij Natuurlijk Genoegen van Jeroen en Rosalinde Konijn.

„Ik ben een boerenzoon. Mijn grootvader was boer, mijn vader was boer en ik ben het. Daar ben ik trots op. Niets meer, niets minder.”

Frans, de hoofdpersoon uit `BOER BEN IK!’ kan zich nog goed herinneren hoe hij als jongen languit in het gras kon liggen en naar de vogels luisterde. Wat was hij trots dat hij een boerenzoon was! Onder de strenge hand van zijn vader leerde Frans zelf boer te worden. Dat was niet altijd even gemakkelijk, al hoezeer zijn moeder hem probeerde te beschermen. Later als zelfstandig boer krijgt Frans te maken met eisen vanuit de overheid en druk vanuit de maatschappij. Terwijl zijn moeder op de achtergrond onverstoorbaar haar eigen leven leidt, maakt Frans de balans op.

Het is tijd om een paar stappen terug te doen en te reflecteren op de huidige stand van zaken en het verleden van het familiebedrijf. Pier21 vertaalde het uiterst succesvolle Friese stuk speciaal in het Nederlands.

Over de maker

Theatergezelschap Pier21 heeft in de afgelopen 10 jaar met veel succes voorstellingen gemaakt over actuele maatschappelijke thema’s in Friesland en daarbuiten. Na 15 producties is Pier21 niet meer weg te denken uit het Friese theaterlandschap.

Kaarten

Er zijn nog kaarten beschikbaar. Klik hier voor meer informatie.

 

Geschreven door: Anna Veltman
Gepubliceerd op: Ekoland.nl op 15 mei 2023

Blijf op de hoogte
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.