Kaarten
Auditie BENNO: slagwerkers Marimba

Voor Benno de bodemdierenopera zijn Pier21, KASKO en Maanlanders op zoek naar een: Slagwerker (marimba)

In de jeugdopera Benno komen Mona en Taco naar de klas. Met een missie. Ze willen namelijk het verhaal vertellen van Benno, een slak die veel te vroeg gestorven is. Ook vragen deze zus en broer zich af: waarom maken grote mensen altijd alles kapot?

Benno is de derde jeugdvoorstelling van theaterproducent Pier21, in een bijzondere coproductie met KASKO en Maanlanders. Pier21 maakte eerder de succesvolle schoolvoorstellingen Wat ’n Wad (over de swimway en de paling) en Kanoet (over de flyway en een wadvogeltje). Nu is er de wens om in de volgende schoolvoorstelling aandacht te besteden aan de grond en de dieren die hier in en dicht op leven.

Aanvullende informatie / criteria:

– geoefend op marimba;

– in het bezit van eigen vervoer;

– Affiniteit met de doelgroep leerlingen van groep 5 t/m groep 8 van de basisschool;

– Hands on mentaliteit. Je bent samen met de speler verantwoordelijk voor de op en afbouw van het decor. Je vormt samen tijdens de tour een volledig zelfstandig opererend team;

– je bent onder de 40 jaar met een jonge uitstraling, passend bij de rol die je zal spelen;

– je bent bereid om een tekst te spreken en eventueel zelfs te zingen (je hoeft geen nachtegaal te zijn zolang je maar durft te gaan!)

Artistiek team

Het concept van deze doorgecomponeerde opera over bodemdieren komt van componist Anne-Maartje Lemereis en librettist Lisanne van Aert. Zij zijn beiden als maker verbonden aan KASKO en trotse (voormalige) huisdiereigenaren van de Afrikaanse reuzenslak.

De regie is in handen van Annelies van Wieringen, artistiek leider van Maanlanders.

Planning

Repetitieperiode van ma t/m do 3 t/m 13 juli en 28 aug t/m 7 sept 2023

Benno zal gaan spelen vanaf september 2023 voor de bovenbouw van het basisonderwijs in speellokalen en gymzalen in Noord-Nederland, Overijssel en Gelderland.

Interesse?

Donderdag 16 maart houden we audities in Zwolse Theaters. Stuur voor 8 maart je cv, portfolio en korte motivatiebrief aan info@kasko.nl

Als je wordt geselecteerd vragen we je om voor de auditie uit eigen repertoire twee stukken in te studeren en een stuk dat je van ons zal ontvangen. Daarnaast sturen we een korte monoloog om voor te bereiden.

Blijf op de hoogte
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.