Uitnodiging! DE TOEKOMST VAN HET PLATTELAND

Wat 
Thema-avond georganiseerd n.a.v. de voorstelling Koning van het Grasland in samenwerking met toneelgroep Jan Vos, Pier21 en burgerinitiatief Kening fan ’e Greide. Met als sprekers o.a. Trienke Elshof (LTO,) Marinthe de Hek (Slow Food Youth Network), Auke Spijkerman (boer en gastheer), Jan Buining (FOOD BASICS en Noordelijke Innovatie Agenda), Alex Datema (voorzitter Boer en Natuur)

Waar 
De bijeenkomst wordt gehouden in het mobiele theater waar ook de voorstelling Koning van het grasland in speelt.

Dinsdag 12 september bij de boerderij van de familie Spijkerman. adres: Oosterbutenweg 1, Wapserveen 
De bijeenkomst begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30. Einde: uiterlijk 22.00

Voor wie 
Boeren, burgers, deskundigen en andere geïnteresseerden. In het gesprek gaat het niet om goed of fout, maar om naar elkaar te luisteren en van elkaar te leren, als boeren en als burgers, wonend en levend op hetzelfde Nederlandse platteland.

Achtergrond 
De afgelopen decennia is de inrichting en het aanzien van het platteland ingrijpend veranderd. Nederlandse agrariërs hebben altijd voorop gelopen waar het om moderniseren ging en zijn op een steeds intensievere manier gaan boeren. Dit heeft, samen met de verstedelijking, geleid tot een verschraling van de leefomgeving en de biodiversiteit. De vraag dringt zich op of er alternatieven zijn en wat voor invloed plattelandsbewoners zelf kunnen uitoefenen. Doel van de bijeenkomst is niet het uitvergroten van de verschillen, maar het zoeken naar gemeenschappelijk grond. Wat hebben verschillende partijen nodig om te kunnen bijdragen aan een leefbaar en toekomstbestendig platteland en waarin kunnen ze elkaar versterken? Kom en praat mee! 

Van tevoren wordt er koffie geschonken, na afloop is er een borrel. We hopen u van harte te ontmoeten op één van deze avonden!

Om u aan te melden ga naar: het inschrijfformulier. 

Namens toneelgroep Jan Vos, Pier21, Kening fan’ e Greide, LTO-Noord
Klaas Sietse Spoelstra
Tjeerd Bischoff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *