Samenwerking tussen Pier21 en Landesbuehne Niedersachsen-Nord

Pier21 gaat samenwerken met de Landesbuehne Niedersachsen-Nord in Wilhelmshaven. In het kader van 10 jaar UNESCO Werelderfgoed speelt Kanoet in Wilhelmshaven op 30 juni 2019.

Afgelopen seizoen ontwikkelde en speelde Pier21 samen met Garage TDI de jeugdvoorstelling Kanoet. Dit is een voorstelling over de Waddenzee, de wadvogels en het belang van de bescherming van dit kwetsbare gebied dat in samenwerking met het waddenonderzoeksteam van Theunis Piersma aan de Rijksuniversiteit en NIOZ, Texel werd ontwikkeld. Geproduceerd in samenwerking met Garage TDI werd en wordt de voorstelling in totaal 150 maal door Theo Smedes op scholen in Fryslân, Groningen en Drenthe gespeeld.

Op dit moment onderzoeken Pier21 en de Landesbuehne Niedersachsen-Nord de mogelijkheden van een Duitstalige versie van deze voorstelling, aangepast aan het Duitse Waddengebied. Bovendien ontwikkelen ze samen een nieuwe scholenvoorstelling over de wereld onder het water van de Waddenzee. Pier21 verheugt zich erop op deze manier de impact van de voorstelling te kunnen vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *