Publieksacademie MCL op 21 februari

Het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) organiseert op 21 februari een Publieksacademie met een lezing van Toine Heijmans. Zijn lezing sluit goed aan bij het onderwerp van de theatervoorstelling ‘It wie op in simmerjûn’.

Toine Heijmans is journalist en schrijver. Hij schreef onder meer een serie indringende columns over zijn vader, die aan de ziekte van Alzheimer leed.

Toine Heijmans – spreker tijdens de Publieksacademie in het MCL op 21 februari

Heijmans: ”Het was een aparte ervaring: onderweg naar een gesprek met de arts van mijn vader over palliatieve sedatie, werd ik gebeld met het verzoek hier vanavond te spreken. Het onderwerp voltooid leven heb ik altijd een beetje gemeden, voor mezelf en in mijn werk, omdat het zo ingewikkeld is. Maar nu heb ik van dichtbij gezien, denk ik, wat achter die ongemakkelijke term schuilgaat, net als achter al die andere ongemakkelijke term die we als levende mensen bedenken: ondraaglijk lijden. Nooit zal ik de rust vergeten die over mijn vader kwam, nog voordat hij in slaap werd gebracht. Pas toen begreep ik hoe belangrijk het was voor hem. En hoe belangrijk het is bij dit soort beslissingen jezelf uit te schakelen.”

De Publieksacademie vindt plaats voorafgaand aan de voorstelling ‘It wie op in simmerjûn’ op 21 februari in het Pieter Bonnema Auditorium van het MCL. De aanvang van de lezing is 19.00 uur. De voorstelling start om 20.30 uur. 

Kaarten voor de voorstelling, inclusief de Publieksacademie, zijn hier te verkrijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *