Pier21 tip voor vrijdag 15 mei

Morgen in Theater Sneek Diederik van Vleuten met ‘Daar werd wat groots verricht’. Laatste kans in Friesland! De voorstelling is “Echt super vet” – aldus David die het al twee keer gezien heeft. Een indruk:

“Zelden werd een solodebuut zo unaniem geprezen. Op dringend verzoek herneemt theatermaker Diederik van Vleuten zijn monumentale en aangrijpende vertelling over de val van Nederlands-Indië. De impact was zo groot dat deze zelfs het 8 uur journaal haalde. “Een solodebuut dat informeert als een documentaire, amuseert als cabaret op topniveau en indruk maakt als theater dat zich niet in één genre laat onderbrengen”, aldus NRC Handelsblad.

In Daar Werd Wat Groots Verricht voert Diederik van Vleuten U mee door het veelbewogen leven van zijn oudoom Jan, de planter die de Tweede Wereldoorlog in Azië op zich af ziet komen. Een verhaal van opkomst en ondergang, nederlaag en overwinning tegen de achtergrond van de Japanse bezetting van Nederlands-Indië en alles wat daarna nog kwam. “Een ontroerende aanklacht tegen de actualiteit”, typeerde Het Parool. “Potent tegengif voor iedereen die iets teveel in het ‘nu’ leeft.” Laat uw kans niet voorbijgaan om deze voorstelling alsnog of opnieuw te zien.”

Meer info en kaarten, klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *