Pier21 tip foar freed 15 maaie

Moarn yn Theater Sneek: Diederik van Vleuten mei ‘Daar werd wat groots verricht’. Lêste kâns yn Fryslân! De foarstelling is “echt super vet!” – neffens David dy it al twa kear sjoen hat. In yndruk:

“Zelden werd een solodebuut zo unaniem geprezen. Op dringend verzoek herneemt theatermaker Diederik van Vleuten zijn monumentale en aangrijpende vertelling over de val van Nederlands-Indië. De impact was zo groot dat deze zelfs het 8 uur journaal haalde. “Een solodebuut dat informeert als een documentaire, amuseert als cabaret op topniveau en indruk maakt als theater dat zich niet in één genre laat onderbrengen”, aldus NRC Handelsblad.

In Daar Werd Wat Groots Verricht voert Diederik van Vleuten U mee door het veelbewogen leven van zijn oudoom Jan, de planter die de Tweede Wereldoorlog in Azië op zich af ziet komen. Een verhaal van opkomst en ondergang, nederlaag en overwinning tegen de achtergrond van de Japanse bezetting van Nederlands-Indië en alles wat daarna nog kwam. “Een ontroerende aanklacht tegen de actualiteit”, typeerde Het Parool. “Potent tegengif voor iedereen die iets teveel in het ‘nu’ leeft.” Laat uw kans niet voorbijgaan om deze voorstelling alsnog of opnieuw te zien.”

Mear ynfo en kaarten, klik hjir!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *