Nieuwsbrief zomer

De vakantieperiode is in aantocht, maar voordat wij op vakantie gaan willen wij nog wat nieuws en tips met je delen. Op 28 juli is de laatste kans om op expeditie te gaan met Ontwakend Landschap. Is Kanoet al meerdere keren gespeeld op scholen en verschillende festivals. Zijn wij achter de schermen druk met onze nieuwe voorstelling It wie op in Simmerjûn. Natuurlijk hebben wij weer een tip voor jullie. Oftewel er is weer genoeg te beleven en te bekijken. Je leest het hieronder.

Kanoet

Acteur Theo Smedes heeft al meerdere keren Kanoet gespeeld. Zo ging Kanoet op maandag 4 juni in Friesland in première op de Master Fennemaskoalle in Tytsjerk. Stond Kanoet op het festival Simmerdeis in Drachten en al op verschillende basisscholen.
Nu is het even vakantie, na de zomer speelt Kanoet het hele jaar op basisscholen en diverse evenementen. Waaronder op het Vogelfestival: Kom uit je nest! op zondag 16 september in Nationaal Park Lauwersmeer. Klik!

Kanoet gaat over de wonderen van de vogelwereld en vogel gekke vaders en is de eerste kindervoorstelling van Pier21. Het is een masterclass voor kinderen van 6 jaar en ouder die ervoor zorgt dat kinderen met andere ogen naar de natuur kijken. Omrop Fryslân heeft verslag gedaan van de Friese première. Klik!

 

 

Nieuwe voorstelling: It wie op in Simmerjûn

Meteen na afloop van het culturele jaar 2018 gaat de tragikomedie ‘It wie op in simmerjûn’ van Pier21 in première.
Achter de schermen zijn wij druk met onze nieuwe voorstelling. De voorstelling laat vier mensen zien die plannen maken voor de rest van hun leven. Maar dat leven gaat soms z’n eigen gang… Gerenommeerde acteurs Jan Arendz en Joke Tjalsma spelen zowel het jonge als het oude stel. Ze staan voor het eerst samen op het podium in dit nieuwe stuk van Bouke Oldenhof. Velen kennen Joke Tjalsma van ‘Marijke Muoi’, waarin ze een glansrol vertolkte. Jan Arendz tourde recent succesvol door de provincie met ‘Bokwert’. De regie van ‘It wie op in simmerjûn’ is in handen van Jos Thie, vaste regisseur bij Pier21 en de man achter de grote 2018-productie ‘De Stormruiter’.

Kaarten zijn nu al te verkrijgen via de theaters en schouwburgen.
De première is op 16 januari in Theater Sneek.

 

Pier21 tipt!

Intiem locatietheater Maalkop van PeerGrouP
“Echt bijzonder om mee te maken. De symbiose tussen mens en dier, gevoel en verstand”. Een mooie recensie van het Fries Dagblad over Maalkop. Wegens de enorme belangstelling, keert Maalkop in oktober weer terug. Er zijn twee extra speelronden bijgekomen. De eerste is van donderdag 11 t/m zondag 14 oktober in de regio van het Westerkwartier (ten westen van Groningen). De tweede is te zien van donderdag 18 t/m zondag 21 oktober in de regio Meppel. Klik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *