Tickets
Extra voorstellingen KneppelFreed in paleis van justitie!

Afgelopen vrijdag is de locatievoorstelling Kneppelfreed in première gegaan. Zoals stiekem al in de recensies in de kranten is genoemd spelen we vanwege de grote belangstelling door t/m 19 december 2021.

In het imposante Paleis van Justitie speelt Kneppelfreed, een voorstelling over o.a. het vurige proces op vrijdag 16 november 1951, waarin niet alleen Fedde Schurer terecht stond, maar ook de Friese identiteit. Een rechtszaak over het gebruik van de Friese taal in de rechtszaal, welke uitliep op een historische rel.

Zeventig jaar na dato is de positie van het Fries in de rechtszaal plotseling weer actueel geworden: door het verzet van rechtbanktolken tegen lage vergoedingen is er op dit moment geen Friese tolk aanwezig bij de rechtbank en het gerechtshof. Een motie de vergoedingen te verhogen sneuvelde in de Tweede Kamer.

Kneppelfreed is een coproductie van theaterproducent Pier21 en Stadsschouwburg De Harmonie, en een bijzondere samenwerking met het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Onder regie van Sjoeke-Marije Wallendal en artistieke leiding van Jos Thie speelt een topcast, met Joke Tjalsma, Ali Zijlstra, Martijn de Rijk en Theun Plantinga, een tekst van schrijver Bouke Oldenhof. De voorstelling is net als de historische rechtszaken zowel Fries- als Nederlandstalig.

Voor deze bijzondere coproductie van Pier21 en De Harmonie zijn nog kaarten beschikbaar. Kijk voor meer informatie en de volledige speellijst op www.kneppelfreed.frl.

Blijf op de hoogte