Tickets
Geert Mak overhandigd boek Wat Soesto! aan Freark Smink in Sondel

De voorstelling Wat Soesto!, een boerenvoorstelling van Freark Smink waarin hij zelf de hoofdrol van boer Frans speelt, is compleet uitverkocht. Donderdag 21 oktober was het de beurt aan Sondel, de geboorteplaats van Freark Smink. Pier21, producent van de voorstelling, heeft een bijzondere verrassing gepland voor deze avond. Zowel Freark als Klaasje, die in de voorstelling de moeder speelt van boer Frans, hebben geen idee.

Direct na de voorstelling komt Geert Mak het toneel op met in zijn hand het boek Wat Soesto! die n.a.v. de gelijknamige voorstelling uitgegeven wordt bij uitgeverij Bornmeer van Steven Sterk. Een bijzonder moment waarin Geert het tweetal roemt om hun toneel kunsten en met name het gebruik van cultuur voor het aansnijden van maatschappelijke thema’s.

In het boek staat de tekst van de voorstelling met daarbij de Nederlandse vertaling. Daarnaast schreef Geert Mak een essay over Freark en over de ontwikkelingen in de landbouw van Fryslân. Ook staat er een overzicht in van de voorstellingen van Freark met daarbij prachtige foto’s uit de oude doos. Het boek is te bestellen via info@bornmeer.nl,

Blijf op de hoogte