Kaarten
26 november 2021
Verhalenavond

Tijdens verhalenavond ontmoet heel Friesland elkaar om te luisteren naar verhalen.

Iedereen heeft wel een verhaal. Op Verhalenavond is er voor elk verhaal een luisterend oor. Je hoeft echt geen literaire vertellingen te houden, maar gewoon een verhaal zoals je die aan een ander vertelt.

 

Wini Weidenaar

 

Één avond waarop in een hele provincie verhalen worden verteld, door wie dat maar wil, aan iedereen die ze maar horen wil; dat maakt Verhalenavond een uniek evenement. Het thema van dit jaar is ‘De Ommekear’. We kennen allemaal een moment, waarop ons leven een grote wending nam: De Ommekeer/ De Ommekear. Verhalen geïnspireerd op zo’n gebeurtenis behoren tot de mooiste om te vertellen en om naar te luisteren.

 

 

 

Naast Fries zijn er in Fryslân inmiddels nog veel meer moedertalen, er worden meer dan 150 talen gesproken in Fryslân. Verhalen met het thema ‘Taal fan myn hert’ kunnen dus gaan over je moedertaal en je afkomst maar ook over herinneringen aan de kindertijd, een vurige passie die je hebt voor iets of over liefde voor een speciale taal, het missen van ‘thuis’, over een vakantie in een ver land waar je opeens Fries hoort of over gekke woorden die je opa of oma gebruikten.

 

Op de website verhalenavond.nl vind je de zeven spelregels voor een goed verhaal en een praktische checklist voor een geslaagde Verhalenavond.

 

 

Credits

Projectleiding en marketing:
Wini Weidenaar
Artistiek leider:
Janneke de Haan
Productie:
Alie Falkena

Verhalenavond is mede mogelijk gemaakt door
Blijf op de hoogte
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.