Kaarten
Tracks (2016/2017)

‘TRACKS’ tijdens Oerol-seminar

Tracks 2016

Op woensdag 8 en donderdag 9 juni 2016 organiseerden Oerol en Metawad voor de vierde keer het Oerol Seminar, voorafgaand aan festival Oerol. Tijdens het seminar – met als thema ‘Bird Senses of Places’ – produceerde Pier21 de speciaal ontwikkelde voorstelling ‘TRACKS’ van en door Sytze Pruiksma (componist en slagwerker) en Theunis Piersma (hoogleraar Trekvogelecologie aan de Rijksuniversiteit Groningen). De regie was in handen van Jos Thie.

Waarom besteedt iemand een heel leven aan fenomenen die er op het eerste gezicht zo weinig toe doen? Waarom zou je alles willen weten over zeegras, of over nonnetjes, of over kanoeten? Waarom krijgt een musicus de geest door het gemurmel van slijkgarnaaltjes, de puf van een tuimelaar of het tepieten van scholeksters? Hoe zou de Waddenzee eruit zien als er geen verhalen over worden verteld of muziek over wordt gemaakt?”

Tijdens het Oerol Seminar werd stilgestaan bij meer dan 40 jaar wadvogelonderzoek. Ook werd getoond dat elke wadvogelsoort het Nederlandse Wad op een unieke manier verbindt met de rest van de wereld. Het seminar was bedoeld voor beleidsmakers, politici, beheerders, natuurbeschermers, onderzoekers en overige gebruikers van het Waddengebied.

Tracks 2017

Waarom zou je alles willen weten over zeegras, of over nonnetjes, of over kanoeten? Waarom krijgt een musicus de geest door het gemurmel van slijkgarnaaltjes, de puf van een tuimelaar of het tepieten van scholeksters? Hoe zou de Waddenzee eruit zien als er geen verhalen over worden verteld of muziek over wordt gemaakt?

Aanstekelijk weten ze hun passie voor het wad en haar kanoeten, drieteenstrandlopers, rosse grutto’s en lepelaars over te brengen. En de verregaande implicaties van hun ontdekkingen brengt ook henzelf uit evenwicht…

Regie: Jos Thie

Blijf op de hoogte
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.