Kaarten
Koning van het Grasland (2017)

Mag de mens ingrijpen in de natuur? En hoe ver mag dat gaan?

Een locatie voorstelling over de strijd van de boer die zich staande wil houden op de wereldmarkt.

Tjeerd Bischoff

Het verhaal over de strijd van de boer die zich als eenzame ondernemer staande probeert te houden op de wereldmarkt, en die van de grutto die zich vergeefs probeert aan te passen aan een snel veranderende biotoop.

 

 

We zien de strijd van de boer die zich als eenzame ondernemer staande probeert te houden op de wereldmarkt, en die van de grutto die zich vergeefs probeert aan te passen aan een snel veranderende biotoop.

Het is 2001, het jaar dat MKZ opnieuw de kop opsteekt in Europa. Hessel en Anke Kroes, twee ‘plankgasboeren’, proberen hun leven weer op de rails te krijgen na een noodlottig tractorongeluk waarbij hun zoontje om het leven kwam. Anke bijt zich vast in oude zekerheden, maar bij Hessel begint alles te schuiven. Wanneer een grutto haar nest bouwt op de plek van het ongeluk, en er tegelijkertijd een strijd losbarst tussen natuurbeschermers en boeren over het verhogen van het grondwaterpeil, komen Anke en Hessel lijnrecht tegenover elkaar te staan. Ondertussen komt de MKZ gevaarlijk dichtbij.

Koning van het Grasland is een coproductie van Pier21 en Toneelgroep Jan Vos. Het stuk wordt op boerenerven in heel Nederland gespeeld in een speciaal gebouwd decor.

Koning van het Grasland en Ontwakend Landschap maken deel uit van Celebrating Diversity, programmalijn van Leeuwarden-Fryslân Culturele hoofdstad van Europa.

Koning van het grasland is mede mogelijk gemaakt door
Blijf op de hoogte
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.