Kaarten
2023
De Emigrant (Verwacht 2023)

Friese emigrant, die ruim 50 jaar geleden in allerijl de oceaan overstak naar Canada.

Freark Smink en Theo Smedes keren na 10 jaar terug in De Emigrant. Vanwege het jubileumjaar van Pier21 speelt deze voorstelling in 2023 opnieuw. Deze keer in een geactualiseerd jasje gestoken.

 

 

 

De Haas is nooit weer terug geweest naar Friesland. Hij wilde niet, zag er tegenop, was er misschien wel bang voor. Nu hij gepensioneerd is, is er de gelegenheid om gehoor te geven aan de wens van zijn gestorven vrouw: hij maakt een reis naar zijn roots in de Greidhoeke in Friesland. Zijn zoon moet voor het eerst alleen het bedrijf draaiende houden. Twee avonturen tegelijk. De reis naar Friesland wordt voor de emigrant op alle vlakken confronterend.

 

De Emigrant, geschreven en geregisseerd door Romke Toering voor Pier21 in 2013, vertelt het verhaal van Sybolt de Haas, een Friese emigrant die ruim vijftig jaar geleden in allerijl de oceaan overstak naar Canada. Hij heeft het als emigrant niet makkelijk gehad. Maar het is hem gelukt om een redelijk groot en goedlopend boerenbedrijf op te bouwen. In 2013 begon Pier21 met haar allereerste voorstelling de Emigrant. Ter ere van het 10-jarige jubileum van Pier21, keert de Emigrant in een nieuw geactualiseerd jasje terug op het podium!

Blijf op de hoogte