Kaarten
2023/2024
BENNO (Verwacht 2023)

Maak kennis met de wondere wereld van de bodemdieren

Een jeugdopera over de wondere wereld van de bodemdieren. Wat leeft er onder een stoeptegel?

Mona en Taco worstelen met de drukte van het dagelijkse leven. Een druk thuis, een drukke wereld en een druk hoofd. Hun ouders maken veel en hard ruzie. Dit zorgt voor een situatie waarin ze zich erg machteloos voelen. Hun machteloosheid is de voedingsbodem voor giftige gevoelens en zorgt er voor dat ze dingen doen waar ze niet trots op zijn.

 

Als ze er achter komen dat hun ouders de bodemdieren in de tuin met gif willen uitroeien, vinden Mona en Taco een gezamenlijk doel. Samen proberen ze de vernietiging van de wereld onder hun voeten tegen te gaan. Wat als mensen kunnen leren van de bodemdieren? De traagheid van de slak? Hoe mieren samenwerken? De vijf harten van een pendelworm? Deze dieren maken geen ruzie maar werken samen om de grond vruchtbaar te houden.

Als Mona en Taco hun handen ineen slaan om het leven onder de stoeptegel te redden, leren ze alles over de wondere wereld van de bodemdieren. Ze dompelen zich onder in het leven van de beestjes waardoor ze even ontsnappen uit de drukte van het dagelijkse leven. Het verdiepen in bodemdieren werkt als tegengif tegen de opgestapelde negatieve gevoelens van Mona en Taco. Tijdens deze reddingsactie leren ze niet alleen meer over de natuur onder hun voeten maar ook over zichzelf en het uiten van emoties.

Benno is de derde jeugdvoorstelling van Pier21 over de natuur. In Kanoet werd Mient net zo aan zijn lot overgelaten als de markante wadvogel. In Wat ’n Wad werd toerisme tegenover de kwetsbare natuur gesteld. De natuurelementen lenen zich uitstekend als metafoor voor emoties van kinderen.

Credits

Spelers:
Elea Bekkers en (vacant)Schrijver:
Lisanne van Aert
Regie:
Annelies van Wieringen

Componist:
Anne-Maartje Lemereis

Een coproductie met:
Maanlanders en Kasko

BENNO is mede mogelijk gemaakt door
Blijf op de hoogte