Voorstelling Kanoet gaat op 22 november in het Duits in première in Bunde

Op 22 november gaat de voorstelling Kanoet, die vanaf nu ook door het leven gaat als Knutt, in première op basisschool Oberschule in Bunde in Duitsland. Samen met Landesbühne Niedersachsen Nord heeft Pier21 de voorstelling over de Waddenzee en de Wadvogels in het Duits gemaakt. De regie van de Duitse voorstelling is in handen van Frank Fuhrmann. In Nederland is de voorstelling inmiddels al meer dan 150 keer vertoond op verschillende basisscholen en andere locaties. 

Vasilios Zavrakis (Knud) is de hoofdrolspeler in Knutt. Knud bereidt een presentatie van zijn vader voor over waddenvogels. Hij heeft alle opgezette vogels en spullen van het wad alvast klaargezet, maar zijn vader komt maar niet opdagen. Knud staat er alleen voor. Hij probeert – met hulp van de kinderen uit het publiek – het verhaal van zijn vader zo goed mogelijk na te vertellen. Gelukkig heeft zijn vader hem veel geleerd, maar kon hij hem nog maar een paar dingen vragen… Uiteindelijk krijgt hij op verrassende wijze toch even contact met zijn vader.

Knutt en Knud

De Duitse voorstelling Knutt wordt in het kader van het INTERREG V A Programma Deutschland-Nederland medegefinancierd met middelen uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en door de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen alsmede de deelstaat Niedersachsen.

Afgelopen theaterseizoen ontwikkelde en speelde Pier21 samen met Garage TDI de jeugdvoorstelling Kanoet in het Frysk en in het Nederlands in Noord Nederland. Het is een voorstelling over de Waddenzee, de wadvogels en het belang van de bescherming van dit kwetsbare gebied dat in samenwerking met het waddenonderzoeksteam van Theunis Piersma aan de Rijksuniversiteit en NIOZ Texel werd ontwikkeld.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *