Tamara Schoppert en Hilbert Dijkstra spelen in de Friestalige versie van de theaterhit DOEK!

Pier21 brengt in het najaar van 2016 de Friestalige versie van DOEK!. Tamara Schoppert en Hilbert Dijkstra spelen in deze komedie twee acteurs, Lies en Richard, die na 25 jaar opnieuw het toneelstuk repeteren waar ze vroeger triomfen mee hebben gevierd. Maar, in het verleden behaalde successen bieden geen garantie voor de toekomst. Want DOEK! gaat namelijk over twee mensen die elkaars grote liefde zijn, maar niet met elkaar kunnen leven.
Tamara Schoppert heeft gespeeld in Pak’m Stanzi en de Sunshine Boys. Hilbert Dijkstra speelde in Augustus Oklahoma, Rainman en speelt in de televisieserie Dokter Deen. Hilbert en Tamara waren een stel in Andorra, Hamlet, ‘n Meeuw en Gleone Gloede, met andere woorden: het ideale acteurs duo om in Friesland de rollen van Lies en Richard te spelen!

DOEK! eerder succesvol in Nederlands en Duits
DOEK! ging in 2011 in première, met Peter Blok en Loes Luca in de rollen van Lies en Richard. Het toneelstuk trok volle zalen, won de Avro Toneel Publieksprijs en ging in 2012 succesvol in reprise. Er volgde een Duitse versie (‘Der letzte Vorhang’) die tot een van de drie beste toneelstukken van seizoen 2013-2014 werd gekozen. Vanaf mei 2016 staat de oorspronkelijke versie opnieuw in de Nederlandse theaters.
DOEK! is geschreven door Maria Goos en vertaald naar het Fries door Gurbe Dijkstra. Froukje van Houten doet de regie. De premiere van de Friese versie van DOEK! is op zaterdag 29 oktober 2016 in theater Sneek!

Vijfde productie Pier21
DOEK! wordt de vijfde productie van Pier21. Momenteel speelt ‘Life is Beautiful’ met Klaasje Postma en Pauli Yap. Daarnaast zijn Freark Smink en Joop Wittermans op reprise-tournee met ‘Feteranen’. Beide voorstellingen spelen nog tot en met mei 2016. In het voorjaar van 2017 brengt Pier21 – in samenwerking met Stichting Jan Vos – de locatievoorstelling ‘Koning van het Grasland’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *