Start kaartverkoop nieuwe locatievoorstelling SKAAD van Pier21 

In het kader van 75 jaar vrijheid komt Pier21 met de locatievoorstelling SKAAD. Op 18 januari start de kaartverkoop. 

De voorstelling is gebaseerd op het levensverhaal van Gerard Reeskamp, verzetsman uit het Gooi die tijdens de oorlogsjaren bij de KP (knokploeg) van Scharnegoutum vele spectaculaire en moedige dingen doet. Direct na de oorlog wordt hij daarvoor geëerd en geprezen maar later ontstaat er twijfel over zijn motieven. 

De rol van Reeskamp wordt vertolkt door Paul R. Kooij o.a. bekend als verteller van het Pauperparadijs. Hij speelt samen met o.m. Dette Glashouwer (o.a. bekend van ‘Suver nuver’ en beide acteurs speelden mee in de succesvolle openingsvoorstelling van LF2018: Marijke Muoi) en Eelco Venema. 

Dette Glashouwer, Paul R. Kooij en Eelco Venema

Schrijver Marijke Schermer en regisseur Danielle Wagenaar doen research, maar nemen ook de vrijheid om hun verbeelding de ruimte te geven. Want SKAAD gaat niet alleen over de waarheid, maar ook over perspectief. En niet alleen over toen maar ook over nu. SKAAD is een verhaal over toeval en noodlot, over verdrukking en verweer, over keuzes en moraal. Over het samenspel tussen een karakter en de omstandigheden. En over de onomkeerbaarheid van dingen.

Marijke Schermer en Danielle Wagenaar

De locatievoorstelling vindt plaats in Loënga (Pasfeardyk 6) en zal minimaal vijftien keer gespeeld worden. 16 april gaat SKAAD in première. In de voorstelling wordt zowel Fries als Nederlands gesproken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *