Special Ontwakend Landschap

Een beleving die je raakt!
Slapen onder de sterren op de mooiste plekken van ons landschap? Ontwakend Landschap is een magische buitenbeleving van zonsondergang tot zonsopgang, waarbij cultuur en natuur samensmelten. De beleving begint in de avond, laat je slapen onder de sterren en maakt je wakker bij een sfeervolle zonsopgang. Ontwakend Landschap biedt een beleving die je raakt, nog lang bij blijft en uitnodigt tot bezinning.

Het arrangement Ontwakend Landschap bestaat uit:
• driegangen streekdiner Proef Het Landschap, samengesteld door Slow Food Youth Network Fryslân
• voorstelling
• overnachting op magische plek in het landschap (inclusief tentje en stevig luchtbed)
• bijzondere ontwaking met gedicht en muziek bij zonsopkomst
• ontdekkingstocht bij zonsopkomst onder begeleiding van een gids
• uitgebreid ontbijt met lokale producten, samengesteld door Slow Food Youth Network Fryslân

Ontwakend Landschap wordt deze zomer georganiseerd met met een aantal festivals. Hieronder alle informatie over de arrangementen van Ontwakend Landschap.


25 mei: Arrangement Ontwakend Landschap en natuurfestival Fête de la Nature

Nationaal Park De Alde Feanen is dit jaar hoofdlocatie van het landelijke natuurfestival ‘Fête de la Nature’. In het weekend van 25 t/m 27 mei vinden er activiteiten plaats in het park onder de noemer ‘Vier De Alde Feanen 2018‘.
Op vrijdag 25 mei vindt Ontwakend Landschap plaats. Het arrangement begint met de opening van ‘Vier De Alde Feanen’: natuurbeleving met Prinses Irene en een lezing van Matthijs Schouten. Geniet daarna in de natuur van een driegangendiner van streekproducten, varen tot en met zonsondergang door de Alde Feanen en slapen in het natuurgebied. Na de expeditie staat het je vrij om mee te doen met de diverse activiteiten, georganiseerd door ondernemers of om het park op eigen gelegenheid verder te ontdekken.

Kaarten voor Ontwakend Landschap en natuurfestival Fête de la Nature reserveer je hier. Klik!


8 juni: Arrangement Ontwakend Landschap en Oranjewoudfestival

Het parklandschap Oranjewoud is van 1 t/m 10 juni het kloppende klassieke-muziekhart van Leeuwarden-Fryslân 2018. Hier kun je van het krieken van de dag tot in de late uurtjes genieten van de mooiste muziek. Ruim 200 internationale topmusici geven concerten in de prachtige tuinen, historische landhuizen, een zwembad, een ondergrondse bunker en gigantische plastic bubbels. Festivalhart De Proeftuin is de plek waar je geniet van een paradijselijke sfeer, (h)eerlijk eten en vele gratis optredens. Ook voor kinderen is hier van alles te beleven.
Op vrijdag 8 juni vindt Ontwakend Landschap plaats en bezoek je de voorstelling PRIKKEL, een splinternieuwe multidisciplinaire voorstelling. PRIKKEL* gaat over de tegenstelling tussen natuur en moderne technologie. Op de meest surreële locatie van het festival, een gigantische plastic Bubbel tussen de bomen van de Overtuin, wordt het publiek met deze tegenstelling geconfronteerd en er uiteindelijk mee verbonden. Samen met Oerol en het Grachtenfestival gaf Oranjewoud Festival de jonge componist Tijn Wybenga opdracht tot het maken van een bijzondere voorstelling die de essentie van de Bubbel blootlegt en de vele kenmerken ervan benut.

Kaarten voor Ontwakend Landschap op het Oranjewoud Festival reserveer je hier. Klik!


29 juni: Arrangement Ontwakend Landschap en Altyd Seumer

De grootschalige locatievoorstelling Altyd Seumer is van 29 juni tot en met 1 juli 2018 op een akker bij Zwarte Haan te zien. De voorstelling, met meer dan 150 spelers en muzikanten, gaat over ‘het verlangen naar altijd meer’. Het is een kritische voorstelling over onze neiging tot verspilling. Schrijver van deze spectaculaire voorstelling is Bouke Oldenhof. De muziek is van Egon Kracht. Sjoeke-Marije Wallendal (Marijke Muoi!) doet de regie, zij werkt nauw samen met de bekende Friese regisseur Jos Thie.

Ontwakend Landschap vindt plaats op 29 juni.
Kaarten voor Ontwakend Landschap en Altyd Seumer reserveer je hier. Klik!


11 juli: Arrangement Ontwakend Landschap en Conference of the Birds

Conference of the Birds is een unieke zomervoorstelling over de kracht van het collectief. Maar liefst 1000 muzikanten van tientallen korpsen, trompettist Eric Vloeimans en geluidskunstenaar Sytze Pruiksma zorgen voor een overweldigende muziekervaring. Samen met twintig dansers en acteurs van het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni vertellen zij het inspirerende verhaal van een groep vogels die op zoek gaat naar een leider. Uiteindelijk ontdekken ze dat zij zelf koning zijn van hun eigen lot.
De voorstelling legt een link met de afnemende biodiversiteit, én benadrukt de waarde van de HaFaBra-cultuur. Een deel van de opbrengst gaat naar de deelnemende korpsen. De regie ligt in handen van Guy Weizman.

Conference of the Birds vindt plaats van 7 t/m 18 juli te zien in De Groene Ster in Leeuwarden. Op 11 juli vindt Ontwakend Landschap plaats.
Kaarten voor Ontwakend Landschap en Conference of the Birds reserveer je hier. Klik!


28 juli: Arrangement Ontwakend Landschap en Aida van Opera Spanga

Opera Spanga presenteert Aida, Giuseppe Verdi’s meesterwerk waarin liefde in conflict komt met oorlog. Het tragische verhaal over slavin Aida en haar geliefde Radames wordt na jaren weer uitgevoerd in Nederland; in het Friese buurtschap Spanga. Daar ontstaat een groots multimedia-spektakel. Opera Spanga maakt in het decor gebruik van drie videoschermen, die verschillende werkelijkheden geruisloos in elkaar laten overlopen. De balans tussen ‘echt’ en ‘virtueel’ vervaagt steeds meer, net als in ons dagelijks leven. Alles is openbaar en privacy bestaat niet. Zo switchen de videoschermen moeiteloos van de gruwelen van de oorlog naar de slaapkamers van de personages.
Speeldata: 24 juli t/m 13 augustus
Locatie: Spanga, Weststellingwerf Friesland
Ontwakend Landschap vindt op 28 juli plaats.

Voor dit arrangement kan je alleen de kaarten los van elkaar kopen. Wilt u de voorstelling Aida combineren met Ontwakend Landschap, stuur dan een e-mail naar info@pier21.nl. Vermeld uw gegevens en het aantal personen met wie u komt. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail. Zodra wij uw betaling binnen hebben, is uw reservering definitief.
De kaarten voor Aida reserveer je hier. Klik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *