Publyksakademy MCL op 21 febrewaris

It Medysk Sintrum Ljouwert (MCL) organisearret op 21 febrewaris in Publyksakademy mei in lêzing fan Toine Heijmans. Syn lêzing slút goed oan by it ûnderwerp fan de teaterfoarstelling ‘It wie op in simmerjûn’.

Toine Heijmans is sjoernalist en skriuwer. Hy skreaun bygelyks in searje yndringende columns oer syn heit dy’t de sykte fan Alzheimer hie.

Toine Heijmans – spreker tijdens de Publieksacademie in het MCL op 21 februari

Heijmans: ”Het was een aparte ervaring: onderweg naar een gesprek met de arts van mijn vader over palliatieve sedatie, werd ik gebeld met het verzoek hier vanavond te spreken. Het onderwerp voltooid leven heb ik altijd een beetje gemeden, voor mezelf en in mijn werk, omdat het zo ingewikkeld is. Maar nu heb ik van dichtbij gezien, denk ik, wat achter die ongemakkelijke term schuilgaat, net als achter al die andere ongemakkelijke term die we als levende mensen bedenken: ondraaglijk lijden. Nooit zal ik de rust vergeten die over mijn vader kwam, nog voordat hij in slaap werd gebracht. Pas toen begreep ik hoe belangrijk het was voor hem. En hoe belangrijk het is bij dit soort beslissingen jezelf uit te schakelen.”

De Publyksakademy fynt plak foarôfgeand oan de foarstelling ‘It wie op in simmerjûn’ op 21 febrewaris yn it Pieter Bonnema Auditoarium fan it MCL. De oanfang fan de lêzing is om 19.00 oere. De foarstelling begjint om 20.30 oere.

Kaarten foar de foarstelling, ynklusyf de Publyksakademy, binne hjir te ferkrijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *