Pier21 brengt komend seizoen Klaasje Postma en Pauli Yap in ‘Life is Beautiful’

Komend seizoen tourt Pier21 door Friesland met het muzikale en aangrijpende ‘Life is Beautiful’. Klaasje Postma schreef de tekst en vertolkt de hoofdrol. Pianiste Pauli Yap vlecht werken van onder meer Bach, Beethoven en Schumann door het stuk. Gerard Wolters neemt de regie op zich. De première vindt plaats op 17 januari 2016 in het Posthuis Theater te Heerenveen.

Klaasje Postma vertelt in ‘Life is Beautiful’ het levensverhaal van de Joodse pianiste Alice Herz-Sommer. Zij overleed in 2014 op 110-jarige leeftijd als oudste overlevende van de Holocaust. Alice was een unieke vrouw die een grenzeloze levensvreugde kende, ondanks haar verblijf tijdens de Tweede Wereldoorlog in concentratiekamp Theresienstadt. Pauli Yap speelt composities die Herz-Sommer zelf speelde, die haar redding vormden en een bron bleven van troost en energie. ‘Life is beautiful’ was het motto van Herz-Sommer. En is nu een persoonlijk stuk over keuzevrijheid, verdriet, optimisme, dankbaarheid en humor. ‘Life is Beautiful’ wordt gespeeld in het Fries, met enkele korte passages in begrijpelijk Duits en Engels.

‘Life is Beautiful’ is, net als ‘De Emigrant’ en ‘Feteranen’, een productie van Stichting Pier21. Feteranen speelde in seizoen 14-15 al voor meer dan 10.000 bezoekers en gaat in seizoen 15-16 in reprise. Meer informatie en de complete speellijst van Life is Beautiful: klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *