DOEK!

Twee acteurs repeteren na 25 jaar opnieuw het stuk waarmee ze vroeger triomfen vierden. Richard, een rol van Hilbert Dijkstra, heeft een mond zo groot als zijn ego. Lies, gespeeld door Tamara Schoppert, is de enige actrice die zich niet door zijn air op de kast laat jagen. Al snel lopen repetitie en werkelijkheid door elkaar heen. Want Richard en Lies zijn elkaars grote liefde maar kunnen niet met elkaar leven.

Tamara Schoppert stond eerder in ‘Pak’m Stanzi’, ‘Gleone Gloede’ en de ‘Sunshine Boys’, Hilbert Dijkstra speelde in ‘Augustus Oklahoma’, ‘Rainman’ en speelt in de televisieserie Dokter Deen.

Producent: David Lelieveld
Tekst: Maria Goos
Vertaling: Gurbe Dijkstra
Regie: Froukje van Houten
Spelers: Hilbert Dijkstra en Tamara Schoppert
Grime: Arjen van der Grijn
Fotografie: Jan Bensliman
Artwork: Anna Witteveen en Bernard Roorda

Foto en Video

Recensies DOEK!

Theaterkrant, 29/10/2016, **** Knap spel in de Friese versie van DOEK!

De Moanne, 02/11/2016, Fan ‘do ek’ nei it doek. “Tamara Schoppert en Hilbert Dijkstra spylje harren rol mei de alluere fan in pronkjende parrebeam yn de betide maaitiid”.

Friesch Dagblad, 31/10/2016

“…aantrekkelijk, professioneel, kundig en humoristisch…..”

“…een toneelstuk in een toneelstuk als het leven zelf met relaties die raken, afstoten en voorbijgaan in de tijd waarbij maskers ruw worden verwijderd en het doek ongenaakbaar voor je ogen valt….”

“..geloofwaardig en herkenbaar tot aan het bot. Mooi om te zien, mooi om te ervaren….”

Leeuwarder Courant, 31/10/2016 “…Tamara Schoppert lit werris sjen dat se yn alle silen mak is. Se skeakelt sûnder muoite fan de folmûnige aktrise Lies nei de rol fan in synyske alkohoalika”

 

DOEK! werd gesteund door: