Jeugdtheatervoorstelling Kanoet naar Duitsland

Kanoet is onze theatervoorstelling voor kinderen van groep 5 tot en met 8 over de Waddenzee, de wadvogels en het belang van de bescherming van dit kwetsbare gebied.

Kanoet is een productie van Pier21 welke in samenwerking met het waddenonderzoeksteam van Theunis Piersma aan de Rijksuniversiteit en NIOZ Texel ontwikkeld is en geproduceerd in samenwerking met Garage TDI. De voorstelling is in totaal 150 maal door Theo Smedes, hoofdrolspeler van Kanoet, op scholen in Fryslân, Groningen en Drenthe gespeeld. In Noord Nederland bereikte de voorstelling al meer dan 4.000 kinderen en nu is het tijd om verder te trekken, naar Duitsland.

Op zondag 30 juni was de voorstelling voor het eerst in Duitsland tijdens de Dag van het Wad in Wilhelmshaven. Dit is een eerste stapje naar een intensievere samenwerking tussen Pier21 en Landesbühne Niedersachsen-Nord. De voorstelling werd met Duitse boventitels uitgevoerd. Vanaf het najaar zal de voorstelling ook daadwerkelijk in het Duits gespeeld worden en langs de scholen in Duitsland reizen. Het doel van de voorstelling is om kinderen de kwetsbaarheid van De Wadden te laten zien en beleven om kleine ambassadeurtjes voor de Wadden te creëren.

In navolging op de voorstelling Kanoet gaat Pier21 samen met haar ‘kersverse’ Duitse partner ook een nieuwe voorstelling maken. Deze gaat over het onderwaterleven van De Wadden.

Met de samenwerking wil Pier21 haar boodschap over de kwetsbaarheid van de Wadden verder verspreiden want immers, de Wadden behoren niet alleen Nederland toe maar ook Duitsland en Denemarken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *