Pier21

Wy meitsje teater oer us tiid – Wij maken theater over onze tijd

Pier21 maakt voorstellingen en organiseert evenementen sinds 2012. David Lelieveld is initiatiefnemer en oprichter van Pier21 en heeft zichzelf als doel gesteld om voorstellingen en mooie momenten te maken die van waarde zijn. Dat kan zijn doordat een maatschappelijk thema aan de kaak gesteld wordt en er naar aanleiding van een voorstelling gesprekken ontstaan, of dat je geraakt wordt door mooie muziek of een bijzondere gebeurtenis op het podium.

Cultuur is een manier om een gesprek aan te gaan, inzichten te geven en iets nog meer waarde te geven. Dat is de reden dat David Pier21 begonnen is. Met de voorstellingen die inmiddels op naam staan van Pier21 laat David zien dat het kan, dat je met cultuur van betekenis kunt zijn en iets toe kunt voegen aan een discussie of een maatschappelijk probleem.

De naam van de stichting is ontleend aan de plek waar Europese emigranten voet aan Canadese wal zetten: Pier nummer 21 in Halifax. De eerste voorstelling van Pier21 was niet voor niks ‘De Emigrant’.

David Lelieveld

Fryslân Dok: Pier 21, poarte nei de hoop.

Nieuwsbrief