Freark en Joop serveren veteranen op 5 mei

Afb_copyright onbekendOp dinsdag 5 mei vindt er een bijzonder ontbijt plaats op het Zaailand in Leeuwarden. Tweede wereldoorlog-veteranen (uit Nederland en Canada!) en oud-verzetsstrijders worden bediend door onder meer de Commissaris van de Koning, de burgemeester van Leeuwarden, Tweede Kamerlid Lutz Jacobi en onze eigen veteranen Joop en Freark.

Het ontbijt wordt klaargemaakt door koks van het Stadhouderlijk Hof, Restaurant Eindeloos, By Ús, Sems, Post Plaza en Stenden Hotelschool. Iris Kroes (harp en zang) en Piter Wilkes (zang) zorgen voor de muzikale omlijsting. Het ontbijt duurt van 10.00 tot 11.30 uur. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar Stadsschouwburg De Harmonie.

Bedanken Canadese veteranen
Omdat het dit jaar 70 jaar na de bevrijding is, komen er (op uitnodiging van Stichting Befrijdingsfestival Fryslân) van 2 t/m 10 mei achttien Canadese veteranen naar Friesland om verschillende activiteiten rondom de Dodenherdenking en de Bevrijding mee te vieren. Op deze manier wil de organisatie de veteranen bedanken voor alles wat zij voor Friesland gedaan hebben aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Samen met hun familie gaan ze mee op de vier Bevrijdingsroutes die gereden worden door Friesland op 5 mei. Zij nemen plaats in de legervoertuigen van Keep Them Rolling om – waarschijnlijk -voor de laatste keer te worden ingehuldigd in onze provincie.

Lees meer op www.befrijdingsfestivalfryslan.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *