Flyby over Schiermonnikoog i.h.k. viering 75 jaar vrijheid

Vandaag tijdens de live uitzending op Omrop Fryslân, in het kader van de viering van 75 jaar vrijheid Schiermonnikoog, vliegen twee historische vliegtuigen over. Het gaat om een Beaver en een Harvard van de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht.

De Beaver vloog in de winter van 1945 over de eilanden met voedselpakketten. De Harvard, gebouwd in 1943, was een lesvliegtuig waarin Engelse piloten zijn opgeleid die tijdens de oorlog over Friesland vlogen. De impact van het geluid nu, zal niet te evenaren zijn met wat het geluid van de vliegtuigen in oorlogstijd is geweest. Met de Flyby tijdens de Tv-uitzending willen we een impressie geven van de ‘luchtoorlog’ die in Friesland heerste.

De Tv-uitzending met speciale gasten, live muziek en met name bijzondere oorlogsverhalen van het laatste stukje Nederland dat is bevrijd is live te zien van 15:30 uur tot 16:55 uur op Omrop Fryslân TV en internet. De uitzending is een productie van Pier21 in samenwerking met Olgers & Verheul Films. De presentatie is in handen van Karen Bies.

Comments 1

 1. Love the stories. Schiermonnikoog. Finally “bevrijd” and finally now, “Nederland is bevrijd”.

  I love Pier 1.
  I love Pier 21 in Halifax.
  De groetnis fan George (Sjouke) Zwaagstra foerhinne fan Tsjerkwert (Tjerkwerd)

  De groetnis oan David.

  George Z.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *