Een artistieke raad voor Pier21

Artistieke Raad Pier21‘In de afgelopen jaren heeft Pier21 gestalte gekregen. Met dank aan al die medewerkers, die vrijwilligers, die uitkooporganisaties en al dat publiek. Ik ben trots op wat we hebben bereikt.
In de loop van de jaren is steeds meer op me afgekomen. Wat voor nieuwe plannen ga ik ontwikkelen? Omarmen we als Pier21 plannen die anderen ons voorleggen? Hoe kun je je artistieke uitgangspunten nog scherper formuleren? Ik begon steeds meer de behoefte te voelen om me op artistiek gebied te laten versterken door betrokken deskundigen.
Ik ben heel blij bekend te kunnen maken dat Pier21 vanaf nu een artistieke raad heeft, waarop makers en producenten kunnen terugvallen met vragen als: wat maakt een productie tot een Pier21-productie? Halen plannen en producties de kwaliteit die Pier21 nastreeft?
De artistieke raad bestaat uit drie personen: Wybrich Kaastra, Jos Thie en Bouke Oldenhof. Wybrich Kaastra is directeur van schouwburg Ogterop in Meppel, werkte eerder bij Jeugdtheatergroep Kwatta in Nijmegen en de theaters in Heerlen en Leeuwarden en is momenteel lid van de Toneeljury die ieder jaar de Louis d’Or en alle andere grote toneelprijzen verdeelt. Jos Thie was artistiek leider van Werk in Uitvoering, RoTheater, Tryater en De Utrechtse Spelen. Hij regisseerde voor Pier21 Feteranen. Bouke Oldenhof schreef o.a. Feteranen, naast vele andere Friestalige en Nederlandstalige toneelstukken.
Ik ben erg blij met de bereidheid van Wybrich, Jos en Bouke om mee te denken, en ik heb er alle vertrouwen in dat Pier21 in de toekomst veel profijt van de artistieke raad zal hebben!’

David Lelieveld.David

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *