‘DOEK!’ van Maria Goos, met topcast Hilbert Dijkstra en Tamara Schoppert

Twee acteurs repeteren na 25 jaar opnieuw het stuk waarmee ze vroeger triomfen vierden. Richard, een rol van Hilbert Dijkstra, heeft een mond zo groot als zijn ego. Lies, gespeeld door Tamara Schoppert, is de enige actrice die zich niet door zijn air op de kast laat jagen. Al snel lopen repetitie en werkelijkheid door elkaar heen. Want Richard en Lies zijn elkaars grote liefde maar kunnen niet met elkaar leven.

Tamara Schoppert stond eerder in ‘Pak’m Stanzi’, ‘Gleone Gloede’ en de ‘Sunshine Boys’, Hilbert Dijkstra speelde in ‘Augustus Oklahoma’, ‘Rainman’ en speelt in de televisieserie Dokter Deen.

‘Doek!’ van Maria Goos is een komedie met direct spel en rake dialogen. Het stuk is sinds 2011 een groot succes in zowel Nederland als Duitsland. Pier21, bekend van onder meer ‘De Emigrant’ ‘Feteranen’ en ‘Life is beautiful’, brengt ‘Doek!’ nu in het Fries met twee acteurs van formaat.

Tekst: Maria Goos | vertaling: Gurbe Dijkstra | regie: Froukje van Houten | spel: Tamara Schoppert en Hilbert DijkstraGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *